شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ۱۰ ژوئن ۲۰۲۳
ویجت ها و آخرین اخبار
تیتر یک و اخبار برگزیده
آخرین اخبار، ویجت ها و جدول ها

در نشست خبری عملکرد ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در سوال روزنامه هنرمند مطرح شد؛

به گزارش هنرمند نشست خبری عملکرد ستاد مرکزی هماهنگی که با حضور رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر معاونان وزارت راه و شهرسازی، معاون وزارت کشور، رییس سازمان اورژانس، پلیس راهور ناجا و جمعیت هلال‌احمر برگزار شد
به گزارش هنرمند نشست خبری عملکرد ستاد مرکزی هماهنگی که با حضور رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر معاونان وزارت راه و شهرسازی، معاون وزارت کشور، رییس سازمان اورژانس، پلیس راهور ناجا و جمعیت هلال‌احمر برگزار شد

هنرمندنیوز: در ابتدای این نشست علی اصغر شالبافیان رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با اشاره به اینکه مهمترین و بارزترین ویژگی سفرهای نوروزی امسال همدلی و هم‌افزایی موجود بین تمامی نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی متولی و دارای مسئولیت در ستاد هماهنگی خدمات سفر بود، گفت: این موضوع نقش مهمی در مدیریت کارا و بهینه سفرها داشت.

معاون گردشگری ادامه داد: آنچه که برای مدیریت سفرها لازم بود به صورت سریع و روزانه بعد از اتخاذ تصمیمات مقتضی اعلام می‌شد.

این مقام مسئول تصریح کرد: اینکه به عنوان مثال بحث مسمویت ناشی از گاز گرفتی در اویل تعطیلات روند رو به رشدی داشت که به بحمدلله با انجام اقدامات به موقع و اطلاع‌رسانی لازم و گسترده منتفی و متعاقبا کاهشی و نزولی شد.

شالبافیان یکی دیگر از مصادیق همدلی نهادهای مسئول در امر مدیریت سفرها را راه‌اندازی پویش‌های مردمی از جمله پویش ۶۰۳۰ با هدف کاهش سوانح جاده‌ای دانست و بیان کرد: با همکاری سازمان هلال احمر و سازمان امور عشایر روستایی در بیش از ۴۰۰ نقطه چادرهای عشایری برقرار شد و پویش به رفت توسط سازمان حمل و نقل جاده‌ای و راهداری کشور اجرایی شد.

بنا به گفته معاون گردشگری، در بحث مدیریت ترددهای دریایی با اعلام وزارت راه و شهرسازی و سازمان بنادر و دریانوردی و اطلاع‌رسانی به موقع از بروز بسیاری از مشکلات به دلیل نزولات جوی پیشگیری شد.

به اعتقاد شالبافیان، در بحث اسکان اضطراری نیز در استان‌هایی نظیر خراسان رضوی و فارس با همکاری خوب شهرداری مربوطه تدابیر لازم اتخاذ و مسافران اسکان داده شدند.

وی یکی از رویکردهای جدید در سفرهای نوروزی را حمایت از حقوق مسافران دانست و تصریح کرد: به این منظور اطلاع‌رسانی لازم در زمینه نحوه تهیه و خریداری بلیت به شیوه مطمئن برای حمل و نقل و اقامت انجام شد.

شالبافیان با تشکر ویژه از سازمان صدا و سیما در کمک به انجام اطلاع‌رسانی‌های لازم اظهار کرد: بعد از اقدامات صورت گرفته توسط سازمان صدا و سیما میزان شکایات واصله در سامانه ۰۹۶۲۹ کاهش یافت.

معاون گردشگری عنوان کرد: در بحث مدیریت توزیع مکانی سفرها، بر اساس انجام اقدامات و هماهنگی‌های صورت گرفته شهرهای جایگزین برای مقاصد و شهرهای مسافرپذیر طی اطلاعیه‌های ستاد خدمات سفر اعلام شد که باعث گردید نرخ اشغال قبل و بعد از این اطلاع‌رسانی‌ها به شدت متفاوت باشد.

شالبافیان یکی دیگر از نتایج همدلی و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف را افزایش رضایتمندی مسافران نوروزی دانست و گفت: در این زمینه باید از تاسیسات گردشگری به دلیل انجام اقدامات لازم و بارگذاری کد QR مربوطه در بحث سلامت کارکنان در سامانه ایران من که باعث افزایش سطح اطمینان مسافران گردید، تشکر می‌کنم.

این مقام مسئول با اشاره به همکاری خوب دو معاونت میراث فرهنگی و گردشگری در ایام تعطیلات نوروزی یادآوری کرد: بیش از ۶۵۰ بازارچه صنایع دستی و بالغ بر ۸۰۰۰ غرفه صنایع دستی در معرض دید و خرید مسافران نوروزی قرار گرفت.

*نوروز ۱۴۰۱ روایت نشاط مردم بود


حسن میثمی، مدیرکل روابط‌عمومی و اطلاع‌‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و رئیس کمیته تولید محتوای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در ادامه نشست گفت: «روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های عضو ستاد سفر در نوروز امسال در لحظه اطلاع‌رسانی می‌کردند و ما توانستیم این کار را با کمک خبرنگاران و رسانه‌ها به صورت دقیق انجام دهیم.»
میثمی در ادامه افزود: «تا بامداد شب گذشته که فعالیت ستاد ادامه داشت، بالغ بر سه هزار و ۷۰۰ مورد محتوا در کمیته اطلاع‌رسانی منتشر شد، که فقط هزار و ۵۹۹ خبر متنی در مورد ۲۳ دستگاه منتشر شده بود، سعی کردیم با کمک اصحاب رسانه اطلاع‌رسانی انجام دهیم و خوشبختانه به خوبی این اخبار توزیع شد.»
رئیس کمیته تولید محتوای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در پایان گفت: «خدا را شکر بیشتر اخبار مثبت بود و روایت شادی و نشاط مردم بود و باعث افتخار است که در این لحظات خوش، در خدمت مردم بودیم.»

*رشد ۳۰۰درصدی سفرهای دریایی در نوروز ۱۴۰۱

شهریار افندی‌زده، سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در ادامه نشست گفت:در حوزه دریایی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱، پنج میلیون و ۸۴۸هزار و ۴۸ مسافر دریایی جابجا شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد رشد داشته‌ایم.
وی با بیان این مطلب افزود: «از آنجایی که حمل و نقل یکی از اصلی‌ترین عوامل سفر مردم است تلاش کردیم با حداکثر توان و در نظر گرفتن رضایت مردم به ارائه خدمات به مسافران نوروزی بپردازیم.»
او اظهار کرد: «از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ تمام ستادهای نوروزی در این وزارتخانه در سطح ستاد و استان در آماده‌باش کامل قرار دارند. پیش‌بینی ما این بود که حجم سفرها افزایش خواهد یافت و همین اتفاق هم افتاد.»
افندی‌زاده ادامه داد: «بیش از ۹۰درصد حمل و نقل از طریق جاده است که یا از طریق وسایل نقلیه عمومی و یا از طریق وسایل نقلیه شخصی صورت می‌گیرد. امسال ۴۱۴ اتوبوس و ۳۰هزار سواری در اختیار علاقه‌مندانی بود که قصد سفر داشتند.»
سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه ادامه داد: «یک میلیون و ۲۸۳هزار نفر در این مدت از طریق خطوط ریلی جابه‌جا شدند و در بخش حمل و نقل هوایی نیز، در هر دو بخش داخلی و خارجی، در مجموع  دو میلیون و ۱۹۵هزار و ۱۶۶ مسافر جا‌به‌جا شدند که نسبت به نوروز سال قبل ۵۴درصد رشد داشته است.»
او همچنین یادآور شد: «تنها از طریق فرودگاه امام ۴۱۳هزار و ۲۲ مسافر تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ جابه‌جا شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵۴درصد رشد داشته است.»
افندی‌زاده اضافه کرد: «در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰، بیشترین تردد را در جاده‌های کشور داشتیم. در مجموع از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ ،  ۵۲ میلیون و ۷۷۱هزار و ۷۴۸ تردد بین استان‌ها ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱درصد رشد داشته‌ایم و به طور متوسط در سفرهای بین‌استانی، تردد ۲میلیون و ۲۰۰هزار وسیله نقلیه را ثبت کردیم.»
سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: «همچنین استان خوزستان با ۱۶۷درصد، استان بوشهر با ۱۰۹درصد، استان اصفهان با ۷۸درصد، استان خراسان رضوی با ۷۳درصد و استان هرمزگان با ۷۱درصد بیشترین رشد ترددهای بین‌استانی را به ثبت رسانده‌اند.»
او در انتها به آمار تصادف‌های جاده‌ای نیز اشاره کرد و افزود: «با وجود افزایش سفرها آمارها نشان می‌دهد کاهش کشته‌شده‌های تصادف‌ها را داشته‌ایم که آمار دقیق آن از سوی پزشکی قانونی به‌زودی اعلام خواهد شد.»

*خروج ۵,۵ میلیون نفر از استان تهران در نوروز ۱۴۰۱


سرهنگ عین‌الله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور
ناجا در ادامه نشست گفت:«از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ در مجموع ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر امسال از تهران خارج شدند.»
وی با اعلام این خبر افزود: «این آمار کاملا دقیق است و پلاک‌های شهر تهران و مالکان خودروهایی با شماره تلفن همراه مخصوص تهران به صورت رسمی ثبت شده است.»
او افزود: «امسال به دلیل کاهش دما در استان‌های شمالی کشور، شاهد افزایش سفرها به استان‌های جنوبی بودیم.»
سرهنگ جهانی ادامه داد: «از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ درصد به صورت میانگین رشد تردد داشتیم. در این میان به صورت منظم رانندگان را کنترل کردیم و تقریبا به تمام مالکان خودروها پیامک‌های آموزشی ارسال کردیم و به دو میلیون راننده نیز پیامک هشدار رانندگی پرخطر ارسال شده است.»
او به آمار فوتی‌های نوروز امسال نیز اشاره کرد و افزود: «فوتی‌ها در نوروز امسال ۷۴۶ نفر بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد. این درحالی است که شاهد رشد سفر و افزایش ترددها بودیم.»
سرهنگ جهانی در ادامه گفت: «امسال خوشبختانه شاهد حضور رئیس جمهوری در مرکز فرماندهی ستاد راهور بودیم و در ادامه نیز معاون اول رئیس جمهوری، وزیر کشور و سایر مسئولان نیز با حضور در این ستاد از پلیس راهور حمایت کردند.»
معاون اجتماعی پلیس راهور خاطرنشان کرد: «امسال تمام سعی ما بر این بود که شاهد کاهش تصادف‌ها باشیم و در این میان همه دستگاه‌ها برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران نوروزی و گردشگران به صورت شبانه‌روزی تلاش کردند تا خاطره خوبی از سفر در نوروز ۱۴۰۱ برای مردم به یادگار بماند.»

 

*رشد صددرصدی پایگاه‌های امداد و نجات در نوروز ۱۴۰۱

محمدباقر محمدی، معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در ادامه نشست گفت «از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱، دوهزار و ۶۴۱ مورد عملیات امداد و نجات در کشور داشتیم که رشد ۷۰درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.»
محمدی ادامه داد: «امدادرسانی به ۳۸هزار نفر را در نوروز ۱۴۰۱ ثبت کردیم و سه هزار ۶۴۵ نفر را نیز اسکان اضطراری دادیم.»
معاون امداد و نجات سازمان جمعیت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: «امسال در حوزه راهیان نور نیز ۱۷هزار و ۱۰۴ نفر از خدمات امدادی جمعیت هلال‌احمر استفاده کردند.»

 

*برگزاری بیش از ۱۳۰۰ جلسه در وزارت کشور


مهدی جمالی‌نژاد، معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در ادامه نشست گفت: «وزارت کشور نقش مهمی در این ستاد داشت. هزار و ۴۰۰ شهر و ۳۸هزار روستا با ۳۸هزار دهیاری داریم. البته ناگفته نماند که ۶۰هزار روستا هم داریم که دهیاری ندارند. تمامی شهرها و روستاهای ما ظرفیت‌های مختلفی برای میراث معنوی و گردشگری و فرهنگی دارند.»
رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در ادامه گفت: «وزارت کشور متولی شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست و ما قبل از نوروز، بخشنامه‌ها را به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ابلاغ می‌کنیم. ستاد تسهیلات سفر در استان‌ها، استانداری‌ها، شهرها و شهرداری‌ها تشکیل شده است. در ستاد هماهنگی خدمات سفر، وزارت کشور یک دستگاه فرابخشی است و ما برای ایام نوروز بیش از ۱۳۰۰ جلسه داشتیم.»
معاون عمرانی وزیر کشور در پایان گفت: «وزارت کشور در تمام حوزه‌ها، اعم‌ از اسکان، امنیت و بهداشت و… نقش داشته است. در ایام نوروز بحث زیباسازی شهر و رویدادهای فرهنگی برای ما مهم بود.»

*رشد ۱۹ درصدی مأموریت‌های سازمان اورژانس کشور در نوروز ۱۴۰۱

جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در ادامه نشست گفت: «نیروهای سازمان اورژانس کشور در ۲۰ روز گذشته زحمات زیادی کشیدند و خوشبختانه توانستیم خدمات خوبی را ارائه کنیم.»
او افزود: «در دو سال اخیر با شیوع ویروس کرونا سازمان اورژانس کشور در حال خدمت‌رسانی به مردم بود. نیروهای سازمان علی‌رغم همه خستگی‌ها، امسال خود را موظف کردند که در ایام نوروز شور و نشاط بین مردم ایجاد کنند.»
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه امداد نوروزی در سه حوزه دنبال شد، افزود: «از ۲۵ تا ۱۳ فروردین خدمات بیمارستانی در هزار بیمارستان ارائه شد و این تعداد بیمارستان پذیرای ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بودند. از این تعداد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از خدمات سرپایی استفاده کردند و ۵۴ هزار نفر بستری شدند.»
او افزود: «در بحث خدمات بیمارستانی، ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشتیم. در این مدت، ۱۳۱ هزار نفر تحت عمل جراحی در بیمارستان‌های دولتی قرار گرفتند که شامل ۵۲ هزار جراحی اورژانسی و ۷۹ هزار جراحی‌ غیر اورژانسی بود.»
میعادفر تصریح کرد: «همچنین ۲۶۰ هزار مأموریت پیش از بیمارستانی، ۴۷ هزار مأموریت حوادث ترافیکی و حدود ۲۲۰ هزار مأموریت در سایر حوزه‌ها بود.»
او با بیان اینکه در این مدت زمان ۳۸ هزار بیمار مصدوم توسط نیروهای اورژانس کشور به مراکز درمانی انتقال داده شدند، افزود: «همچنین ۷۹ هزار بیمار توسط نیروهای این سازمان به مراکز درمانی برای درمان‌ تکمیلی منتقل شدند.»

*بیش از ۵۰میلیون نفرشب اقامت ثبت شد


سیدمصطفی فاطمی، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی و دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با بیان این مطلب افزود: «با تاکید مهندس ضرغامی بر افزایش حجم سفرهای نوروزی و انتظار سونامی سفر، فعالیت ستاد هماهنگی خدمات سفر از آبان ۱۴۰۰ آغاز شد و از بهمن‌ماه اتصال تاسیسات گردشگری به سامانه «ایران من» و سامانه پاسخگویی به شکایات ۰۹۶۲۹ و تجهیز زیرساخت‌های گردشگری در اولویت قرار گرفت.»
فاطمی افزود: «برخی از زیرساخت‌ها طی دو سال از شیوع همه‌گیری کرونا از چرخه فعالیت خارج شده بودند، اولویت ما رسیدگی به این زیرساخت‌ها و سامان‌دهی آنها برای ارائه خدمات حداکثری بود. برای کاهش مشکلاتی که برای گردشگران به وجود می‌آمد هم کمپین‌هایی راه‌اندازی کردیم و اولویت ما هماهنگی میان دستگاه‌ها برای ارائه خدمات بهتر بود.»
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی تصریح کرد: «۲۳ دستگاه در ایام نوروز به مردم خدمات ارائه می‌کردند و از هماهنگی تمامی آنها تشکر می‌کنم که این خدمت‌رسانی به خوبی انجام شد.»
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در ادامه گفت: «با تشکیل کمیته‌های ارزیابی که در خلال ستاد شکل گرفت، بیش از هشت‌هزار و ۳۰۰ بازرس به سراسر کشور اعزام شدند.»
او ادامه داد: «در ایام نوروز، ۵۰ میلیون و ۶۳۳هزار و ۲۹۶ نفرشب اقامت در استان‌های مختلف ثبت شد، که نسبت به دوران قبل از کرونا در سال‌های ۹۷ و ۹۸ حدود ۶۷درصد رشد داشته است.»
فاطمی اظهار کرد: «بیشترین آمار در بخش اقامتگاه‌های رسمی مربوط به استان‌های مازندران، خراسان رضوی، گیلان، هرمزگان، فارس، اصفهان، بوشهر، یزد، خوزستان و تهران بود.»
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی در پایان گفت: «برای اولین بار استان تهران در جمع ۱۰ استان برتر در حوزه اقامت نوروزی قرار گرفت و بیشترین رشد اقامت در اقامتگاه‌های رسمی نسبت به دوران قبل از کرونا به‌ترتیب مربوط به استان‌های بوشهر، هرمزگان، گیلان، لرستان، تهران و البرز بود.»

*ثبت ۹۵هزار تماس با سامانه ملی سفر/ بیش از ۷۰درصد شکایت‌ها پاسخ داده شد


یحیی نقی‌زاده محجوب، مدیر‌کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در ادامه نشست گفت: «امسال علاوه‌بر سامانه ملی سفر ۰۹۶۲۹، امکان ثبت شکایات در سامانه به شکل برخط وجود داشت و رسیدگی به آنها همزمان از طریق ناظران ستاد و استان‌ها انجام می‌شد.»
او با بیان اینکه استانداری‌ها به رؤسای ستاد استانی دسترسی داشتند، افزود: «سعی بر این بود که ظرف ۲۴ ساعت پاسخ‌گویی انجام شود، از مجموع ۹۵ هزار تماسی که با سامانه گرفته شد، حدود هزار و ۷۰۰ مورد شامل شکایت بود و تاکنون بیش از ۷۰ درصد شکایت‌ها پاسخ داده شده است.»
مدیر‌کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: «علاوه‌بر نظارت سامانه‌ای، نظارت‌های حضوری و بازدید نیز پیگیری شد. در این مدت ۱۷ هزار بازدید از طریق ناظران استانی و ۱۶۳ مورد نظارت نامحسوس انجام شد.»
او ادامه داد: «از میزان شکایات ثبت شده ۴۹۳ مورد مربوط به اماکن اقامتی، ۳۳۴ مورد دفاتر خدمات مسافرتی، ۱۷۸ مورد اماکن گردشگری، ۱۰۱ مورد اماکن پذیرایی و ۵۰۰ مورد به سایر اماکن اختصاص داشت.»
نقی‌زاده محجوب در پایان خاطرنشان کرد: «همچنین هزار و ۵۱۵ مورد تذکر، ۲۹۷ مورد اخطار، ۱۵۰ مورد تعلیق و تعطیلی واحدها و بیش از ۷۰۰ مورد پیشنهاد تشویق داشتیم.»

تبلیغات

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارسال دیدگاه خود ابتدا بر روی کادر «من ربات نیستم» کلیک کنید.
پس از تایید، دکمه «ارسال دیدگاه» نمایان خواهد شد که با کلیک بر روی آن می توانید دیدگاه خود را ارسال نمایید..