حافظ، مولوی، نظامی و فردوسی نگاهی فراتر از مرزها داشتند
- شناسه خبر: 706
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۲۱
به گزارش هنرمندنیوز، صبح چهارشنبه با حضور حافظ پژوهان، اندیشمندان و استادان زبان و ادبیات فارسی سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و بیست و دومین یادروز حافظ در سالن شهید آیت الله دستغیب دانشگاه شیراز و مهمانانی از کشور ترکیه، آذربایجان، اقلیم کردستان عراق و بوسنی آغاز به کار کرد.
در ابتدای این مراسم، دبیر علمی همایش با بیان اینکه در کمتر همایش ادبی این چنین چهره های ادبی و فرهنگی با سلیقه های گوناگون حضور داشته اند، از استاد مهدی محقق نام برد و از مهمانمان دیگر کشورها سپاسگزاری کرد و گفت: حاضران به ما دلگرمی می دهند که به این همایش اهمیت دادند و باعث اعتبار و شکوه برنامه می شوند.
کاووس حسن لی در گزارش کوتاهی به تشریح برنامه های سه روزه این گردهمایی پرداخت و گفت: بعد از انتشار فراخوان خوشبختانه بیش از ۱۱۰۰ نفر از استادان و دانش پژوهان از این گردهمای استقبال کردند و مقاله فرستادند که پس از داوری ۲۹۷ مقاله برای لوح فشرده و ۷۰ مقاله برای چاپ در کتاب در نظر گرفته شد.
وی با اعلام اینکه ۲۵تیرماه نتایج داوری ها اعلام شد افزود: یعنی یک هفته زودتر از تاریخ اعلام شده داوری ها به پایان رسید و نتایج اعلام شد.
حسن لی از برنامه نویسی برای ۲۹۷ مقاله خبر داد و افزود: برای اولین بار در کشور توانستیم تمام مقاله های نامبرده را در isc نمایه سازی کنیم که این برای ما دست نیافتنی بود اما شد، البته چکیده مقالات قبل از همایش منتشر کردیم.
این استاد زبان و ادبیات فارسی در ادامه عنوان کرد: ضرورت بازگشت به متن و تلاش برای دستاوردهای تازه از دل متن مهم است زیرا از متن فاصله گرفتیم و گاهی متن فراموش می شود.
وی در اشاره پایانی گفت: ادبیات ما خیلی غیر کاربردی شده است؛ اصلا آثار ادبی ما روبه مردم نیست و مردم از این تلاشها خبر ندارند و ادبیات کاربردی نیست.
در ادامه نشست نصرت الله ضرغام به ارایه گزارشی از فعالیت های بنیاد فوق که صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران است، پرداخت و گفت: شاید کمتر کسی با بنیاد ملی علم ایران آشنا باشند گرچه ماموریت ما توسعه علم و معرفت است و جهانی پایدار متکی بر معرفت به وجود آورد.
وی افزود: بنیاد در ۳ محور از توسعه علم و فناوری حمایت می کند و مخاطبش در داخل و خارج است.
ضرغام با بیان اینکه اولین محور کار بنیاد علم ایران، مردمی سازی علم است، افزود: مردمی سازی علم، رشد سواد علمی جامعه و رفتن به سمت جامعه ای فرهیخته است.
رئیس بنیاد علم ایران در ادامه عنوان کرد: برنامه ای که ما تدوین و دنبال می کنیم به صورتی است که انگیزه و علاقه ای برای مردم برای رشد درک عمومی از علم ایجاد کنیم، بنابر این ما با ۶ برنامه به کار می پردازیم.
وی افزود: نقش سرمایه های انسانی و اقتصاد خانواده، محیط زیست و سبک زندگی از جمله این برنامه هاست. این درحالیست که ما برنامه های متفاوتی برای حمایت از علم داریم ما بعد از خانواده به سراغ مهدهای کودک رفتیم تا مربیان این مهدها را آموزش دهیم همانطور که سراغ کودکان و دانشمندان رفتیم و کرسی های پژوهشی را تعریف کردیم.
ضرغام با این حال گفت: حافظ، مولوی، نظامی، فردوسی و… نگاهی فراتر از مرزها داشتند که به گواه گوته شاعر بزرگ آلمان که می گوید: «حاضرم هرآنچه دارم بدهم که دنیا را از نگاه حافظ ببینم.»؛ دنیا نیاز دارد بنابر این ما باید این پیام را به دنیا برسانیم.
وی افزود: ما کرسی حافظ به ۲ منظور عمومی سازی گفتمان سپس رساندن پیام حافظ به دنیا داریم.
در ادامه تفاهم نامه بین بنیاد علم ایران و انجمن ترویح زبان و ادب فارسی با حضور دکتر کاووس حسن لی و نصرت الله ضرغام امضا و تبادل شد.
به گزارش هنرمندنیوز، سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و بیست و دومین یادروز حافظ تا ۲۰ مهرماه در شیراز ادامه دارد.