لزوم توجه بیشتر شهرداریها به ورزش همگانی و توسعه زیرساختهای ورزش شهروندی
- شناسه خبر: 84454
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۱۹
به گزارش «هنرمند نیوز» مدیرعامل سابق باشگاه برق، پاس و استقلال تهران با اشاره به قانون تآسیس وزارت ورزش و جوانان کشور، گفت: «در سال ۱۳۹۹، وزارت ورزش و جوانان تشکیل شد و در شرح اهم وظایف آن ورزش به چهار بخش اصلی شامل ورزش همگانی، ورزش آموزشی،(تربیتی) ورزش قهرمانی و ورزش حرفهای تقسیم شد. متولی هرکدام از این حوزهها نیز مشخص شده است.
همچنین با تأکید رهبر انقلاب و رئیسجمهور بر جدیت در توسعه ورزش همگانی متاسفانه اقدام مآثری دیده نمشود هیچ شو تبلیغاتی مورد توجه قرار گرفته است.» وی در ادامه با اشاره به مشکلات زیرساختی در این حوزه افزود: «رشد جمعیت و تخریب زیرساختهای ورزشی طی سالهای اخیر، منجر به کاهش سرانه ورزشی کشور شده است. برخی گزارشها سرانه ورزشی کشور را حدود ۵۶ تا ۸۰ سانت اعلام میکنند که فاصله زیادی با استانداردهای جهانی و حتی متوسط جهانی ( ۲/۵ متر) دارد، این کارشناس پیشکسوت ورزش کشور همچنین تأکید کرد: «پیشگیری از بیماریها وسلامتی عمومی با توسعه ورزش همگانی امکانپذیر است و شهرداریها در بسیاری از کشورهای دنیا محور توسعه این بخش هستند. متأسفانه در کشور ما، به جای تمرکز بر بازسازی زیرساختهای ورزشی و افزایش دسترسی عمومی، به ورزش شهروندی شاهد تعطیلی باشگاهها و مکانهای ورزشی بوده جایگزینی آنها با مراکز درمانی داروخانهها هستیم.» وی با اشاره به تجربیات خود در این حوزه گفت: «بیش از ۵۰ سال در حوزه ورزش فعالیت داشتهام و معتقدم که شهرداریها با توسعه زیر ساختها از گرانی ورزش و عمومی کردن آن به وظیفه خود در توسعه زیرساختهای ورزش شهروندی عمل کنند. این مسئله بهویژه برای اقشار کمدرآمد که توان پرداخت هزینههای ورزش را ندارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.»
این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: «قانون اساسی وظیفه تربیت بدنی رایگان برای همه را برعهده حاکمیت گذاشته است. با این حال، بهجای عمل به این وظیفه، شاهد صرف هزینههای اضافی برای تجلیل از قهرمانان هستیم، درحالیکه وظیفه این بخش برعهده وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک وطبق جدول مشخص صورت میپذیرد. امیدوارم که در آینده، توجه بیشتری به توسعه زیرساختهای ورزش همگانی صورت گیرد.»