دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ ۲۹ مه ۲۰۲۳
ویجت ها و آخرین اخبار
تیتر یک و اخبار برگزیده
آخرین اخبار، ویجت ها و جدول ها

همزمان با رونمایی و افتتاح، لوگوی «سینما تک پانتئون» با طراحی آرمین رنگانی مدیر هنری سینماتک پانتئون رونمایی شد.
همزمان با رونمایی و افتتاح، لوگوی «سینما تک پانتئون» با طراحی آرمین رنگانی مدیر هنری سینماتک پانتئون رونمایی شد.

هنرمندنیوزلوگوی «سینما تک پانتئون» به دبیری محمد حسین میربابا و زینب لک و با طراحی آرمین رنگانی (طراح و مدیر هنری) در سالن جلسات این سینماتک و با حضور هنرمندان حوزه سینما وتئاتر رونمایی شد.

زینب لک و محمد حسین میربابا بنیانگذاران ودبیران سینماتک پانتئون درباره ی ایده ی اصلی این سینماتک و چگونگی شکل گیری آن اعلام کردند: سینما برای ما یک سرگرمی صرف نیست. ما تلاش می‌کنیم سینما را واسطه‌ی اندیشیدن و تعمق به جهان، زیست-بوم، جامعه، تاریخ و خودمان قرار دهیم. درعین‌حال سینما یک کِیف وافر و حظّی ناتمام است. چشم دوختن بر پرده‌ی نقره‌ای و غرق شدن در رؤیایی که ما را تطهیر می‌کند. ولی مغلوب رؤیایی کاذب نخواهیم شد. سینما ما را با واقعیت‌ها پیوند می‌زند. و در فانتزی‌ترین وجه‌اش نیز عصاره‌ی واقعیت را در درک بهتر جهان اطرافمان به ما نشان می‌دهد. ما خودمان و شما را مقابل واقعیت عریان سینما قرار می‌دهیم. سینما هِیمنه‌ای است که بیش از سایر دستاوردهای بشر ما را مفتون خود کرده است.

ازاین‌رو نام «پانتئون» را بر سینماتک خود نهادیم. پانتئون‌ها در زمان خود تا به‌حال شگفتی‌ معماری بوده‌اند. و همین شگفتی مردمان زیادی را به قصد نیایش جذب آن اماکن می‌کرد. سینما، پانتئونی است که نیایش آن برگرفته از اندیشه و تفکر درکنار قوّه‌ی خیال است. ازاین‌رو مدیوم مناسبی برای خردورزی است. و خرد برترین ساحت تعالی انسان است که بر هر نیایشی ارجح است.«سینماتک پانتئون» درکنار امکان جمعی فیلم دیدن که البته در دنیای امروز سهل‌الوصول است، سینما را واسطه‌ی گفتگوهای شما قرار داده است. باوجود گسترش چشمگیر سینما و به‌تبع آن برگزاری نشست‌های متعدد نقد و تحلیل-که یکی از راه‌های برون رفت از وضعیت اجتماعی معاصر است- ما تلاش می‌کنیم از تکرار بپرهیزیم. و برای این امر دو راه را درنظر گرفته‌ایم.

مشارکت مستقیم شما علاقمندان به فیلم و اندیشه و هم‌چنین نگاه به سینما و فیلم‌ها از خلال یک وضعیت بینارشته‌ای. علوم انسانی با تمام مشتقاتش به خوانش ما از فیلم‌ها کمک خواهد کرد. هم‌چنین سینما واسطه‌ای خواهد بود برای نگاه دقیق‌تر به مباحث جامعه‌شناختی و فلسفی و تاریخی و غیره و البته هرآنچه مبتلابه وضعیت امروز ما چه در اشل محلی و چه موقعیت جهانی است. تلاش ما این‌است که با سینما به یک مازاد دست پیدا کنیم. مازادی که امکان بهتر دیدن و بهتر زیستن را بدهد. سینما-اندیشه محور جلسات ما خواهد بود. تا ببینیم نتیجه چه خواهد شد؟!

از اعضای این سینما تک: محمد حسین میربابا و زینب لک (بنیانگذاران و دبیران سینماتک)، آرمین رنگانی (مدیر هنری و طراح)، مجید باقرزاده (مدیر فرهنگی و اجرایی) می باشند.

گفتنی است، مراسم افتتاح سینماتکپانتئون با اکران فیلم پرویز وبرگزاری پنل نقد وبررسی آن با عنوان «پرویز قواره ای خارج از قاعده » وبا حضور آرش حیدری (نظریه پرداز و منتقد سینما)، محمد حسین میربابا (تحلیلگر و پژوهشگر سینما) و مجید برزگر (کارگردان فیلم پرویز)و با یادی از لوون هفتوان (بازیگر فقید سینما و تئاتر) با حضور پوریا نوری (عکاس سینما)که با نمایش عکس‌هایی از لوون هفتوان آخرین حضور این هنرمنددریک فیلم بلند سینمایی را به تصویر می کشد، روز چهارشنبه مورخ ۱۹دی ماه درسالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان نجات الهی، نبش ورشو ساعت ۱۶ الی ۲۰ برگزار خواهد شد، حضور علاقه مندان در این مراسم آزاد است.

تبلیغات

ارسال دیدگاه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارسال دیدگاه خود ابتدا بر روی کادر «من ربات نیستم» کلیک کنید.
پس از تایید، دکمه «ارسال دیدگاه» نمایان خواهد شد که با کلیک بر روی آن می توانید دیدگاه خود را ارسال نمایید..