شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ۱۰ ژوئن ۲۰۲۳
ویجت ها و آخرین اخبار
تیتر یک و اخبار برگزیده
آخرین اخبار، ویجت ها و جدول ها

به بهانه خداحافظی هانا کامکار با دنیای نمایش

تنها چند روز پس از خبر این که ورود آلات موسیقی به ایران ممنوع است! حالا هانا کامکار بازیگر و خواننده خوش صدای خانواده هنرمند کامکار با پستی اینستاگرامی به دلیل آنچه که مشکلات قانونی ممنوعیت خوانندگی زنان در ایران نامیده از دنیای نمایش خداحافظی کرده است.
تنها چند روز پس از خبر این که ورود آلات موسیقی به ایران ممنوع است! حالا هانا کامکار بازیگر و خواننده خوش صدای خانواده هنرمند کامکار با پستی اینستاگرامی به دلیل آنچه که مشکلات قانونی ممنوعیت خوانندگی زنان در ایران نامیده از دنیای نمایش خداحافظی کرده است.

هنرمندنیوز: خبرهای مرتبط با موسیقی و تئاتری که قبل از اپیدمی کرونا حال و روز مطلوبی نداشته اند و در این مدت هم به کمای طولانی دو ساله رفته اند هر روز عجیب تر و غم انگیزتر می شود، شاید همانقدر که تئاتر این سرزمین بی سر پناه و خسته باشد موسیقی و در راس آن فعالیت خانمها هم در این دوران سرنوشتی اینچنین داشته باشد.

هانا کامکار

داستان خوانندگی خانم ها در بسیاری از کشورهای اسلامی مدتها پیش حل شده و گاها مشاهده می کنیم که خواننده های خانم در این سرزمین ها از هنرمندان آقا پیشی گرفته اند، آنچنان که خیلی ها موسیقی لبنان را با نانسی عجرم، نوال زغبی، هیفا وهبی و میریام فارس می شناسند و تعدادی دیگر از موسیقی مراکش با سمیره سعید و شاتا حسون یاد می کنند، امانی سوئیسی اهل تونس و بلقیس احمد فتحی از یمن دیگر  نمونه های موفقی هستند که سالهاست بی وقفه می خوانند و این فرآیند آنقدر چشمگیر و چشم نواز است که حتی مدتی قبل عربستان هم خوانندگی خانم ها را آزاد اعلام کرد! (در ادامه این پاراگراف به نمونه های موفق غیرمسلمان، جنیفر لوپز، بیانسه، تیلور سوئیفت، شکیرا، کیتی پری، ریحانا، ادل، لیدی گاگا و مدونا که آوازه جهانی دارند اشاره نمی کنیم!)

خوانندگی و همخوانی خانمها در موسیقی ایران در چند دهه گذشته فراز و نشیب های فراوانی داشته است، از آنجا که توانسته اند در کنار همدیگر و نه به صورت انفرادی بخوانند تا روزهایی که صدای آنها را گاها به صورت تک ترانه هایی غیر مجاز شنیده ایم، هر چند در این سالها آثاری با صدای هنرپیشه های خانم البته به صورت دکلمه‌ پخش شده است که از آن جمله می توان به آلبوم قاصدک سپید سپیده خداوردی و تک ترانه هایی از لیلا اوتادی، میترا حجار، باران نیکراه، بهاره رهنما، سمیرا حسینی، مریم امیرجلالی، شهره سلطانی و همین اواخر ترانه پر سر و صدای بی قراری با صدای هنگامه قاضیانی اشاره کرد اما این قصه انگار هیچ وقت پایانی نخواهد داشت.

عکس: پرتو جغتائی

در شرایطی که همچنان کنسرت خواننده های خانم لس آنجلسی مثل گوگوش، لیلا فروهر، هنگامه، سپیده، مهسا ناوی، هلن، باران و خواننده هایی که در همین چند سال گذشته از ایران کوچ کرده اند مانند سحر، سوگند، جاستینا، نگین پارسا و... در کشورهای اطراف با استقبال خوبی مواجه می شود آیا نمی شود با راهکاری مناسب فعالیت هنرمندان خوش صدای خانم که در داخل کشور فعالیت می کنند را به بیشتر از چند کنسرت ویژه بانوان در سال، آن هم با اما و اگرهای فراوان اختصاص داد؟ شاید اینگونه مهاجر بعدی هانا کامکار نباشد.

 

عباسعلی اسکتی

عکس: پرتو جغتائی

تبلیغات

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارسال دیدگاه خود ابتدا بر روی کادر «من ربات نیستم» کلیک کنید.
پس از تایید، دکمه «ارسال دیدگاه» نمایان خواهد شد که با کلیک بر روی آن می توانید دیدگاه خود را ارسال نمایید..