هنرمندنیوز: با پیدایش سبکهای جدید در حوزه طراحی لباس که نفس آن به جریان خلاقانه و نوآورانه بازمیگردد، در سالهای اخیر شاهد رشدی چشمگیر در این عرصه بودهایم حالآنکه هنر طراحی لباس در طول تاریخ در دامان برخی از سبکهای هنری رایج زمان رشد کرده و توقع میرود در سالهای پیش رو شاهد پیشرفت روزافزون این هنر صنعت در عرصههای نمایشگاهی، جشنوارهای و کاربردی باشیم.
اگر بخواهیم با رویکردی تحلیلی، تأثیر شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان بر روند حرکتی بسیاری از صنایع را موردبررسی قرار دهیم بهوضوح درخواهیم یافت ماهیت فعالیت بسیاری از افراد در حوزه طراحی و تولید لباس دستخوش برخی مشکلات شد هرچند که در بدو امر، خود کرونا بهعنوان یک سوژه، هنر طراحی لباس را به سمتوسوی مفهومی کشاند و تلاش شد از این دریچه، مانع لغو بخشی هرچند محدود از فعالیت فعالان این عرصه شد.
بااینهمه و در شرایطی که به نظر میرسد این بیماری در حال رخت بربستن از جهان است، اشتیاق به خلاقیت و التزام به ابداع در مسیر ازسرگیری رخدادهای حوزه مد و لباس امری ضروری به شمار میرود.
این در حالی است که بهزعم بسیاری از فعالان و اساتید این حوزه، جریان تولید لباس، جریانی است که میتواند جدا از بعد طراحی، الگوسازی و دوخت، وسیلهای باشد برای ظهور و بروز خلاقیت آفریننده و نمایشدهنده تمایلات پوشنده آن درنتیجه با تکیهبر همین اصل، لزوم توجه هر چه بیشتر به ازسرگیری رویدادهایی که ابعاد فنی و هنری این حوزه را موردتوجه قرار میدهند، یک ضرورت به شمار میرود.
درهرصورت جامعه آماری قابلتوجهی در سالهای اخیر با توجه به نیاز جامعه در زمینه لزوم رشد اصول حاکم بر طراحی و تولید لباس به این عرصه روی آوردهاند که بدون شک یکی از فرصتهای کشف استعدادهای نو در این زمینه به برپایی نمایشگاهها یا جشنوارههای موضوعی مرتبط است.
نکته پایانی آنکه با توجه به جایگاه بخشهای دولتی و خصوصی در ایجاد چنین فرصتهایی به نظر میرسد که موتور محرک جامعه در زمینه توجه مجدد به نقش و اهمیت رخدادها در روند جریان سازی مد به دست مدیرانی روشن خواهد شد که هم به نیازهای فعلی جامعه واقف هستند، هم بهدوراز نگاههای تکسویه، اقدام به آسیبشناسی جامع کردهاند و هم برای تحقق فرصتهای پژوهشی در زمینههای گوناگون مرتبط به حوزه مد و لباس حاضر به صرف وقت و هزینههای لازم و کافی هستند.