دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ ۵ ژوئن ۲۰۲۳
ویجت ها و آخرین اخبار
تیتر یک و اخبار برگزیده
آخرین اخبار، ویجت ها و جدول ها

گفتگو با «محمد صفوی» به بهانه چهارمین سالگرد درگذشت «بهنام صفوی»:

بهنام صفوی، خوانندۀ جوان موسیقی پاپ ایران زمین، در 23 اردیبهشت ماه سال 1398، به دلیل ابتلا به سرطان چشم از جهان فروبست و طرفداران خویش و جامعۀ موسیقی پاپ ایران و علاقه‌مندان به این حوزه را داغدار کرد.
بهنام صفوی، خوانندۀ جوان موسیقی پاپ ایران زمین، در 23 اردیبهشت ماه سال 1398، به دلیل ابتلا به سرطان چشم از جهان فروبست و طرفداران خویش و جامعۀ موسیقی پاپ ایران و علاقه‌مندان به این حوزه را داغدار کرد.

هنرمندنیوز: خاطرات شیرین ترانه‌های عاشقانۀ او با آن صدایی استثنایی و خاص، ما را بر آن داشت تا در چهارمین سالگرد پرواز آسمانی او، به سراغ پدرش برویم و چند کلامی با او، در خصوص «بهنام» و زندگی شخصی او سخن بگوییم. اهالی همدل روزنامۀ هنرمند، ضمن ادای احترام به روح بزرگ «بهنام صفوی» و آرزوی سلامتی و طول عمر برای اعضای این خانواده، شما را به خواندن این گفتگوی صمیمانه دعوت می‌کند.

راهی برای رهایی بهنام از سرطان وجود نداشت

محمد صفوی، پدر زنده‌یاد «بهنام صفوی»، که به مناسبت فرارسیدن سالروز درگذشت این هنرمند عرصۀ موسیقی با با خبرنگار موسیقی «هنرمند» گفتگو می‌کرد، با بیان این که چهار سال پیش در چنین روزی بامداش بهنام چشم از جهان فروبست،گفت:، بعد از یک بیماری طولانی که حداقل دو سال آخرش بهنام زمین‌گیر شده بود، عمل دوم او را در سال ۱۳۹۶ در آلمان انحام دادیم و متأسفانه، آقای پروفسور سمیعی بعد از عمل گفتند که پیشرفت تومور به گونه‌ای بوده است که ما نتوانستیم آن را بیرون بکشیم و راهی هم برای نجات از این مشکل وجود ندارد و اگر بخواهیم بیشتر پیشروی کنیم، بدن دچار مشکلات بیشتری خواهد شد.

بهنام مقاومت کرد چون به زندگی امید داشت

وی در ادامه، با اشاره به این نکته که بعد از عمل و بعد از اقدامات انجام شده در آلمان، شورای پزشکی به او اطلاع داده است، که بهنام ماندنی نیست، افزود: به هر روی بهنام مقاومت کرد، چون امید به زندگی داشت و ما نیز، هر کاری از دستمان بر می آمد، از جمله طب های سوزنی و سنتی و معالجات را انجام دادیم.

صفوی، ضمن ابراز تأسف از فقدان این هنرمند جوان، با بیان این نکته که می گویند آدمی که غرق می شود به هر پر کاهی متوسل می شود، ادامه داد: ما نیز هر کاری که می توانستیم و هر پیشنهادی که به ما می شد، انجام دادیم که بهنام بماند ولی نشد.

صفوی، ضمن ابراز خرسندی از واکنش مردم هنردوست ایران عزیز، نسبت به فقدان فرزندش، با اشاره به این امر که تا پیش از این، هرگز نمی‌دانسته‌ است که مردم چقدر به هنر و هنرمند احترام قائل هستند، اضافه کرد: ارادات قلبی مردم به هنر و هنرمند را به عینه در مراسم تشییع و تدفین او دیدیم و این در حالی بود که ما برای این مراسم، نه به کسی اطلاع داده بودیم و نه از کسی خواسته بودیم، اما مردم آن قدر آمده بودند که برای من تعجب برانگیز بود و در طی این چهار سال نیز، مردم با حضور در سر مزار او با ما همدردی و همدلی می کنند.

«بهنام» به خاطر ادب، متانت و زحماتش برای تولید کار خوب ماندگار شد

پدر «بهنام صفوی» با اذعان به این امر که مردم ایران هنرمند و هنر دوست هستند و به هنرمندان احترام می‌گذارند، اظهار داشت: «بهنام» نیز حجب، حیا و ادب خاصی داشت و نسبت به کسانی که کارهای او را می‌شنیدند، احترام می گذاشت، و من فکر می‌کنم به خاطر ادب، متانت و زحماتش برای تولید کار خوب، با محتوا و مردم پسند، کارهای او هم شنیده شد و هم ماندگار شد.

احترام به هنر و هنرمند به پیشینۀ تاریخی ایرانیان بازمی‎‌گردد

وی با تأکید بر این مفهوم که چون حرکات او مردمی بود، مردم پسند هم بود، تصریح کرد: مردم ایران اهل ادبیات، شعر، موسیقی، داستان و دیگر هنرها هستند و همه به اهالی هنر احترام می گذارند و این موضوع به پیشینه فرهنگی و تاریخی ما بر می‌گردد و با توجه به محدودیت‌ها، این احترام همواره حفظ شده است.

ممنوع‌الکاری روح «بهنام» را مخدوش کرده بود

صفوی با بیان این موضوع که زمانی که فرزندش، فعالیت خویش را در عرصۀ موسیقی شروع کرده است، تلاش می کرده است تمامی مسائل را در نظر بگیرد، خاطر نشان کرد: ممکن است در حواشی کار مسائلی باشد که در صورت اشکال قابل اصلاح است، اما باید گفت که بهنام هرگز کار خلاف عرف انجام داد و در سالیان متمادی، به خاطر پخش یکی از نماهنگ‌های او از یکی از شبکه‌های ماهوارهای، ممنوع الکار بود و این ممنوع الکاری روح او را مخدوش کرد.

وی با تأکید بر این مفهوم که هنرمندان احساس بیشتری دارند و به همین خاطر تأثیرپذیری بیشتری نیز از مسائل اطراف خویش دارند، تأکید کرد: «بهنام» با این که توانای خروج و ادامه فعالیت در خارج از کشور را داشت، می گفت من فرزند این آب و خاک هستم و باید در این خاک کار کنم؛ ما نیز در این کشور صادقانه برای این کشور کار کردیم و با این که توان خروج از کشور را داشتیم، ترجیح دادیم که در این کشور بمانیم و در این خاک زندگی کنیم.

«بهنام» به صورت خودآموز به فراگیری موسیقی پرداخت

صفوی با اذعان به این امر که این خانواده، نبوغ موسیقی بهنام را از دوران کودکی و نوجوانی او کشف کرده و توجه خانواده به هنر او موجب شد تا در سن ۱۳ تا ۱۵ سالگی به جایی برسد که در بندر ماهشهر و در آن محدودیت‌ها، به علاقه‌مندان به موسیقی درس بدهد، یادآور شد: او با همتی که داشت، به صورت فراگیر خودآموز به فراگیری موسیقی پرداخت، کتاب‌های مختلف را تهیه کرد و به مسئولیت موسیقی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندر ماهشهر و به عنوان جوان‌ترین مسئول موسیقی فرهنگ و ارشاد در کشور معرفی شد.

وی با اشاره به این نکته که روند فعالیت او در عرصۀ موسیقی به این شکل بوده است که در ابتدای راه یک کار بیکلام تولید کرده و پس از این که تحصیلات خویش را به پایان رساند، تصمیم به مهاجرت به تهران گرفت، گفت: من در پاسخ به این پیشنهاد «بهنام» به او گفتم که زبل‌ترین و ماهرترین افراد هنرمند به تهران می‌روند، اما تو هیچ پشتوانه‌ای نداری، اما او در پاسخ گفت که من به تهران می‌روم و همین مهاجرت، زمینه‌ساز با آشنایی با آقای مشایخی بود و پس از این آشنایی بود که نماهنگ«تمنا» را ارائه کردند.

صفوی با بیان این که فعالیت اصلی «بهنام» تنظیم و آهنگسازی بوده و خوانندگی نبوده است، افزود: زمانی که این اثر برای فرد دیگری تولید می‌شد، تهیه ‌کننده تشخیص داد که این صدا، یعنی صدای خود «بهنام» می‌تواند روی این آهنگ موفق عمل کند.

امیدوارم متصدیان امور فرهنگی در کشور آینده‌نگر باشند

وی ضمن ابراز تأسّف از این امر که انعکاس گیرهای موجود در فعالیت های فرهنگی و هنر در زمان بهنام برای جامعه مطلوب نبوده، ادامه داد: انسان‌هایی که دوست دارند در حوزۀ هنر فعالیت می‌کنند، روح بزرگی دارند، اما در حال حاضر اتفاقات خاصی رخ داده است که تأثیرات منفی خویش را در جامعۀ هنر گذاشته است و از همین روی، همواره به خود و دیگران می‌گویم ما همیشه با امید زنده هستیم.

صفوی، با اذعان به این امر که خود بهنام هم به امید زنده بوده است، اظهار امیدواری کرد: امید آن داریم کسانی که در رأس کارهای فرهنگی و هنری کشور قرار می‌گیرند، آینده نگری داشته باشند و خود را با جهان پیشرفتۀ امروز وفق بدهند و با توجه به مسائل موجود در فرهنگ و مذهب، به گونه‌ای رفتار کنند که هنرمند بتوانند آثار خود را تولید کنند.

وی ضمن تأکید بر این مفهوم که امروز باید عقلا به این فکر کنند که با حفظ اعتدال در همۀ امور، زمینه‌ساز تحقق رشد در همۀ جوانب باشد، اضافه کرد: ما تنها در این حالت است که می توانیم پیشرفت کنیم.

با وجود اندک حمایتی از هنرمندان، می‌توان اثرات آن را در آیندۀ جامعه دید

صفوی ضمن ابراز خرسندی از این امر که امروز، فرزندان ایران نشان دادند که ما توانایی‌های و استعدادهای خاص دارند که با وجود همۀ محدودیت‌های موجود خوش می درخشند، اظهار داشت: با وجود اندک حمایتی از هنرمندان، می‌توان اثرات آن را در آیندۀ جامعه دید.

رفتار خالصانه اثر خویش را می‌گذارد

وی بر همین اساس، با اشاره به این نکته که مخاطبان بهنام می گویند او را دوست داریم، تصریح کرد: آهنگ‌های او خاطره‌ساز و تأثیر گذار بوده است که در رابطه با اکثر هنرمندان همین گونه است و باید پذیرفت که زمانی که شما، یک کار دلی برای مردم می‌کنید و زحمت می‌کشید که پیامی را تولید کنید، این رفتار اگر خالصانه باشد، اثر خویش را می‌گذارد.

پدر زنده‌یاد «بهنام صفوی» با تأکید بر این مفهوم که هنرمندی که اثر از خویش به جای بگذارد، نمی‌میرد.، هر چند که فقدان «بهنام» برای ما سخت است، اما همیشه به خانوادۀ خویش می‌گویم، ما باید این فقدان را بپذیریم و بدانیم که مرگ سن و سال نمی‌شناسد و به همین دلیل است که بهنام طول زندگی کم و عرض زندگی زیادی داشت.

صفوی در پایان یادآور شد: بسیاری از کسانی که امروز در زمینۀ موسیقی کار می‌کنند، به سراغ من می‌آیند و از تجارب من در کنار بهنام می‌پرسند و من نیز تلاش می‌کنم آن‌چه در توان دارم، به آنان کمک کنم.

گفتنی است، آئین نکوداشت چهارمین سالگرد درگذشت جاودان‌نام «بهنام صفوی»، با حضور خانوادۀ صفوی، جمعی از هنرمندان، علاقه‌مندان به موسیقی، اصحاب رسانه، محمد کاظمی (ترانه سرا) و سید محمد قاسمیان، در آرامستان بهشت معصومه (س) شاهین شهر برگزار شد.

  • امین کردبچه چنگی
  • عکاس: احمدرضا توکلی

تبلیغات

ارسال دیدگاه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارسال دیدگاه خود ابتدا بر روی کادر «من ربات نیستم» کلیک کنید.
پس از تایید، دکمه «ارسال دیدگاه» نمایان خواهد شد که با کلیک بر روی آن می توانید دیدگاه خود را ارسال نمایید..