فیلم “پری دریائی” برنده جایزه بهترین موسیقی فیلم در فستیوال بینالمللی فیلمهای انیمیشن شهر “انسی”
- شناسه خبر: 64005
- تاریخ و زمان ارسال: 28 خرداد 1402 ساعت 14:00

هنرمندنیوز: آثاری که همگی حکایت از گونه گونی سبک ها و تکنیک های این هنر دارند. دوفیلم ایرانی در دو بخش مسابقه ای ویک فیلم در حال تولید حضور داشتند که عبارت بودند از “پری دریائی”، ساحته سپیده فارسی(برنده جایزه بهترین موسیقی فیلم) ، “یونیفرم ما”، ساخته “یگان مقدم”، که جایزه “ژان لوک زیبراس” برای نخستین فیلم را ربود “ژولیت و پادشاه “، ساخته “اشکان رهگذر”.
در فیلم انیمیشن “پری دریائی”، سپیده فارسی به سالهای ۱۹۸۰ و جنگ ایران و عراق باز می گردد و شهر ابادان را، که اهالی اش با محاصره ارتش عراق مبارزه می کنند، به تصویر می کشد. در این شهر، پسر چهارده ساله ای به نام امید، تصمیم می گیرد که در انتظار برادر بزرگتر با پدر بزرگش در شهر بماند. او در ساخل آبادان لنج بدون صاحبی را پیدا می کند . اما آیا خواهد توانست اهالی شهر را در کشتی “نوح” خود از صخنه جنگ بیرون ببرد؟ نگاره های این فیلم کار “زاون نجار”و نویسنده سناریوی آن جواد جواهری است.
این فستیوال که ۳۳۰۰ فیلم انیمیشن را از حدود صد کشور جهان دریافت کرده بود، بخش های فیلم های بلند، فیلم های کوتاه، خارج از محدوده، فیلم های کوتاه چشم انداز، فیلم های کوتاه کودکان، فیلم های پایان تحصیلی، فیلم های تلویزیونی، فیلم های بلند بخش زاویه ی دید و واقعیت مجازی را در خود دارد که همگی مسابقه ای هستند. چند جایزه دیگر هم توسط نهاد های گوناگون و از جمله شهر “انسی” داده می شوند. در میان ۱۰ فیلم بلند انیمیشن بخش مسابقه ای، فیلم “پری دریائی”، ساخته سپیده فارسی، کارگردان ایرانی قرارداشت که پیش تر در بخش پانورامای فستیوال برلن به نمایش در آمده بود. فیلم “لیندا مرغ می خواهد” ، ساحنه “کیارا مالتا” و “سباستین لودن بک” جایزه کریستال را ربود. این فیلم همچنین جایزه “گن” برای پخش را هم از آن خود کرد. فیلم “چهار جان گرگ صحرائی” ، ساخته “آرون گودر” از مجارستان، جایزه هیات داوران را گرفت.
در بخش فیلم های کوتاه، فیلم “دری ژ ف” (که هیچ معنائی ندارد) جایزه بهترین فیلم کوتاه را گر قت. فیلم “یونیفرم ما”، ساخته “یگان مقدم”، از ایران هم دست خالی نماند و جایزه “ژان لوک زیبراس” را که به نخستین اثر داده می شود،از آن خود کرد. در این فیلم یک دختر جوان، خاطرات دانش آموزی خود را بر روی چین های یونیفورم قدیمی خود، زنده می کرد. از ورای این کند وکاو در گذشته، او تلاش می کند به ریشه های زن شدنش دست یابد.
فیلم دیگری از ایران که در بخش فیلم های در حال تولید گنجانده شده بود، فیلم “ژولیت و پادشاه “، ساخته “اشکان رهگذر” است که سفر شاه ایران به فرانسه و رقتن او به تآتر برای دیدن نمایش “رومئو و ژولیت” را به تصویرمی کشد . پادشاه به هنرپیشه نمایش دل می بندد و از گروه می خواهد که این نمایش را درتهران اجرا کنند تا دل بازیگر را به دست آورد.. اما هیچ چیز آسان به نظر نمی رسد !!
در کنار نمایش فیلم ها، نمایشگاهی از عروسک های بر گرفته از فیلم “فرار مرغ” که همه با دست ساخته شده اند، برگزار گردید.
در طول فستیوال، هرشب نیز یک فیلم، بر روی اکران بزرگ به رایگان برای همه نشان داده میشود
این فستیوال به همه ی دست اندر کاران سینمای انیمیشن امکان می دهد طی این روزها با یکدیگر وتولیدات ناب جهان آشنا شوند و کارهای متعددی را در بازار مهم آن بیابند.
این بازار که در بیش از ۶۰۰۰ متر مربع مساحت جای می گیرد ، در سال گذشته ۸۰۰ شرکت بین المللی در غرفه هایش داشت و ۴۰۰۰ حرفه ای این سینما در آن شرکت جستند.
فستیوال “آنسی” پس از حدود ۶۰ سال عمر و بازار فیلم انیمیشن آن که در سال ۱۹۸۵ بر پا نهاده شد، توانست بازدید کنندگان بسیاری را داشته باشد و به وفاداران به این ژانر هنری، آخرین آفرینش های جهانی را نشان دهد.
«شهلا رستمی»