مقابله با پروژههای ایرانهراسی به بازگشایی مسیر گردشگری کمک میکند
- شناسه خبر: 90593
- تاریخ و زمان ارسال: 27 اردیبهشت 1404 ساعت 23:30

سیدرضا صالحی امیری امروز ۲۷ اردیبهشتماه، در نشست تخصصی معاونین گردشگری و سرمایهگذاری کشور در مشهد، به صورت برخط اظهار کرد: مهمترین چالش گردشگری ایران، نیاز به تحولی بنیادین در ساختار آن است. ساختار فعلی گردشگری کشور با نیازهای امروز و چشمانداز توسعه این حوزه همخوانی ندارد. ساختار فعلی چه در سطح ملی و چه در سطح استانی قادر به پاسخگویی به ماموریتهای بزرگ و پیشرو در عرصه گردشگری مدرن نیست.
وی اضافه کرد: اولین گام برای این تحول، گذار از مدل تصدیگری به مدل مشارکت و واگذاری است؛ اگرچه در نگاه اول این امر ممکن است چندان مهم به نظر نرسد، اما تجارب گذشته نشان میدهد که عدم تغییر در این رویکرد، موجب ناکامیهای متعدد در دولتهای مختلف شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: سیاستگذاریهای فعلی مبتنی بر همکاری ۳ نهاد کلیدی شامل سازمان گردشگری، سازمان سرمایهگذاری و سایر نهادهای مرتبط است؛ اما در عمل به دلیل تصدیگری، این همکاری به نحو مطلوب انجام نمیشود.
صالحیامیری ادامه داد: بنابراین واگذاری بخش قابل توجهی از ماموریتهای جاری در حوزههای مختلف گردشگری مانند هتلداری و مراکز تفریحی به بخش خصوصی ضروری است. این امر علاوه بر افزایش کارایی، موجب جذب سرمایه و رشد اقتصادی در این بخش خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیشرفتهایی در راستای تسهیل سرمایهگذاری در گردشگری صورت گرفته است، عنوان کرد: با تلاشهای صورت گرفته موانع متعددی در مسیر سرمایهگذاری داخلی و خارجی برطرف شده است. با این حال هنوز چالشهایی در زمینه تضمین سرمایهگذاری، واگذاری مالکیت و… وجود دارد که نیازمند توجه جدی هستند. برای حل این مسائل همکاری تنگاتنگ با نهادهای مختلف مانند بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر نهادهای مرتبط ضروری است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: بازگشایی مسیرهای گردشگری از طریق رویدادهای خاص، داخلی و خارجی بسیار مهم است؛ این رویدادها تصویر راهبردی ظرفیتهای واقعی کشور را در معرض دید گردشگران داخلی و خارجی قرار میدهند.
صالحیامیری بیان کرد: همکاری استانهای مرزی با استانهای همسایه و برگزاری نمایشگاهها و بازارچههای مرزی در این زمینه ضروری است و فرصتهای بینظیری را فراهم میآورد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مقابله با پروژههای ایرانهراسی را از دیگر موارد در راستای بازگشایی مسیرهای گردشگری برشمرد و گفت: استفاده از سلبریتیها و افراد تاثیرگذار در تبلیغات، یک ابزار قدرتمند برای مقابله با ایران هراسی است، اما باید از این ابزار با برنامهریزی دقیق و هدفمند استفاده شود تا از سوء استفاده احتمالی در این زمینه جلوگیری شود.
وی در خصوص رسیدن به اهداف برنامه توسعه هفتم افزود: توسعه زیرساختها، نیروی انسانی متخصص و اصلاح ساختار اداری ضروری است، در حال حاضر بسیاری از مراکز استانها از زیرساختهای مناسب برخوردار نیستند. تامین این زیرساختها از طریق سرمایهگذاری و برنامهریزی دقیق امری ضروری است.
صالحیامیری ادامه داد: همچنین سازماندهی نیروی انسانی و اصلاح ساختار اداری از جمله اقدامات مهمی است که باید انجام شود. بدون این اقدامات رسیدن به اهداف بلندمدت گردشگری غیرممکن خواهد بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: ۵۰ درصد استانها فاقد ساختمان اداره کل هستند، همچنین با توجه به اینکه در بحث حقوق و مزایا آخر جدول هستیم موضوع حقوق و مزایای کارکنان نیز مورد توجه است و بهطور جدی در حال پیگیری رفع مشکلات مربوط به حقوق و مزایای کارکنان هستیم و برنامههایی برای اصلاح این وضعیت در سال جاری داریم. تلاش برای بهبود شرایط کارکنان و اصلاح سیستم حقوق و مزایا در دستور کار قرار دارد.
صالحیامیری گفت: در مجموع تحول در صنعت گردشگری ایران نیازمند یک برنامه جامع و بلندمدت با رویکرد مشارکتی و به دور از تصدیگری است. این برنامه باید شامل واگذاری بخش قابل توجهی از ماموریتها به بخش خصوصی، توسعه زیرساختها، آموزش نیروی انسانی متخصص و بهبود فضای سرمایهگذاری باشد.