میلیاردرهای جهان به فضا می روند وآمریکا وروسیه نیر برای فیلمبرداری در فضا رقابت می کنند
- شناسه خبر: 28279
- تاریخ و زمان ارسال: 1 مرداد 1400 ساعت 9:09

هنرمندنیوز: پیش از سفر چند دقیقه ای “ریچارد برنسون” و “جف بزوس” به فاصله یک هقته و آماده شدن “الون ماسک” به گردشی در فضا، روسیه در ماه مه اعلام کرده بود می خواهد گروهی از اهالی سینما را، در ماه اکتبر، به ایستگاه بین المللی در فضا بقرستد تا به شکل زنده صحنه هائی را که قرار است در فضا بگذرد، فیلمبرداری کنند. اما آژانس فضائی “راسکاسموس” روسی با بلند پروازی های آمریکائیان روبرو شد که می خواهند در این ایستگاه فضائی فیلم را با شرکت “تام کروز بسازند. البته اینها تنها نیستند چرا که یک بازرگان بسیار ثروتمند ژاپنی، “یوساکو مائه زاوا” و دستیارش “یوزو هیرانو” هم قرار است مستندی از این ماجرا درفضا بسازند. سفر آنها روز ۸ دسامبرو با موشک سایوز انجام خواهد گرفت.
“راسکاسموس” می افزاید که این ماموریت ۱۲ روز به درارا خواهد انجامید و آماده کردن اکیپ از ماه ژوئن آغاز شده است.
در این سفر، هنرپیشه ۳۶ ساله روسی، “یولیا پریسیلد” و “کلیم شیپنکو”ی ۳۷ ساله، کارگردان فیلم، در ماه اکتبر، کار فیلمبرداری نخستین فیلم داستانی ساخته شده در فضا را، در این ایستگاه، آغاز می کنند. از موضوع این فیلم کسی چیزی نمی داند اما نامش فعلا “چالش” است.
این فیلم تولید مشترک کانال یک تلویزیون و “راسکاسموس” خواهد بود و به گفته رئیس کانال یک تلویزیون، “کنستانتین ارنست”، هدفش آغاز تلاش برای ساختن مستندهائی در فضا به منظور دوباره علاقمندکردن روس ها به تسخیر فضا، خواهد بود.
این خبر در پی از سر گیری سفر های توریستی به ایستگاه فضائی و ار دست دادن انحصار این سفرها توسط روسیه در ماه مه ۲۰۲۰ منتشر گردید. در واقع، موشک های شرکت “اسپیس ایکس” خواهند توانست به درخواست علاقمندان به سفر های فضائی پاسخ دهند و از این راه، این شرکت، قراردادهای بسیار سود آوری با ناسا امضا کند. بدین ترتیب گوی دهها میلیون دلار در آمد برای یک صندلی در موشک را از روسیه می قاپد.
شرکت “راسکاسموس”، بین سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۹ هشت بار با شرکت “اسپیس ادوانچر” همکاری کرده شماری از بازرگانان ثروتمند را به فضا فرستاده بود. آخرین آنها، ” گی لالیبرته”، بنیان گذار سیرک سرشناس “آفتاب” بود.
میلیاردر ژاپنی، که نفر بعدی خواهد بودو از راه فروش های اینترنتی ثروت به هم زده، قرار است ۸ نفر دیگر را، در سال ۲۰۲۳، به گردشی به دور کره ماه ببرد.
هیچ یک از شرکت ها مبلغی را که یوساکو مائه زاوا” می بایست برای پیش خرید بلیط سفر در سایوز، برای دو جا بپردازد، قاش نکرده اند. آما به نوشته مجله “فوربس”، بهای هر جا بین ۲۰ تا ۳۵ میلیون دلار، برای یک سفر هشت تا دوازده روزه خواهد بود.
این پول برای “راسکاسموس”، که با کاستی بودجه و نیز فساد مالی بسیار روبروست و ازاین رو شماری قرارداد پرتاب ماهواره را از دست داده، بسیار مهم است.
افزون بر راه اندازی توریسم فضائی، روسیه فکر طرخ های فضائی مهم را در سر می پروراند تا ایستگاه فضائی بین المللی را، که به هر رو به پایان عمرش رسیده ، رها کرده ایستگاهی کاملا روسی، همچون ایستگاه “میر” در زمان شوروی پیشین، به وجود آورد.
روسیه و چین همچنین توافقی رابرای راه اندازی یک ایستگاه بر روی ماه و یا در مدار آن امضا کرده اند. روسیه پیش تر قرار بود این توافق را با واشنگتن در این زمینه انجام دهد اما به دلیل آمریکا محوری طرح از ادامه آن خودداری کرد.
در این راستا، “یولیا پریسیلد”، هنرپیشه ای، که بیشتر در روسیه، در فیلم های بلند تاریخی نقش آفرینی کرده و قرار است به فضا برود، از همه خواست که برای این تجربه آرزوی پیروزی کنند.
از “ناسا” هم خبر رسید که طرحی برای فیلم برداری صحنه های فیلم آینده “تام کروز” در فضا در دست است. این هنرپیشه ۵۸ ساله که بدل های پاره ای از صحنه های فیلم های پیشینش را خود انجام داده، همراه با “داگ لیمن”، کارگردان و “مایکل لوپز”، خلبان، با موشک “اسپیس ایکس”، در ماه اکتبر امسال، به ایستگاه فضائی خواهد رفت. گفته می شود سراسر این فیلم در فضا فیلمبرداری خواهد شد.
در همین حال موج پرسش گریها پیرامون آلوده ساختن بیش از پیش هوا و فضا، آن هم در حالی که جهان با خطر گرمایش بیش از حد و تغییرات آب و هوائی جبران ناپذیر روبروست، در همه جا دیده و شنیده می شود. :جف بزوز” می گوید موشک حامل او از سوختی مخلوط از هیدروژن و اکسیژن استفاده کرده که آلودگی آن بالا نیست، در حالی که موشک حامل ” ریچارد برنسون” بی اندازه آلوده کننده توصیف شده است. حال اگر فرار باشد که هر مسافر فضا، ۴٫۵ تن گاز کربنیک تولید کند (یعنی دوبرابر تولید گاز کربنیک هر شخص در سال)، این رفم را باید ضرب در ۴۰۰ پروازی کرد که شرکت “ویرجین گالاکتیک”، متعلق به “ریچارد برنسون” برای مدت یک سال پیش بینی می کند!!! او هم اکنون ۶۰۰ بلیط برای این سفرها، به مبلغ۲۰۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰۰ دلار، پیش فروش کرده است.
بنابراین می توان به خوبی پیش بینی کرد که هدف پیش بینی شده در کنفرانس آب و هوا در پاریس، در سال ۲۰۱۵، که با تضمین دولت ها برای جلوگیری از افزایش ۲ درجه ای گرمای زمین ، یا به عبارت دیگر رسیدن به مرز بیش از اندازه خطرناک برای کره زمین، رویائی واهی خواهد بود و میلیادر ها گور خود و همه جهانیان را خواهند کند.
مگر این که شرکت فرانسوی “زف التو”، که در نظر دارد موشکی را با نیروی گاز هلیوم، در سال ۲۰۲۴، به ارتفاع ۲۵ کیلومتری زمین بفرستد و مساقران در تاریکی جو بتوانند زمین زیبا را ببینند و از شکنندگی و ظرافت جو آن آگاه شوند. یا شاید یک پاندمی دیگر همه را روی زمین نگاه دارد و از رفتن به آسمان جلوگیری کند.
“شهلا رستمی”