مسئولین فرهنگی می خواهند صورت مسئله را پاک کنند! / فیلمساز باید حق ساخت معضلات جامعه را داشته باشد
- شناسه خبر: 47492
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۰۸

هنرمندنیوز: محمد سرشار معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رییس جمهوری در یادداشتی در صفحه شخصیاش با عنوان «صلاحیت قانونی ساترا» نوشت: «در راستای مباحث اخیر در خصوص مبنای قانونی نظارت ساترا بر فیلیمو، نماوا، فیلمنت و… باید عرض کنم بر اساس بند ث ماده ۲۸ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» (مصوب ۱۴۰۰) ساترا موظف است بر محتواهای ویاودیها نظارت کند و تخلفات آنها را مورد پیگیری قانون قرار دهد. بنابرین مبنای قانونی لازم برای نظارت ساترا بر تولید و تامین و پخش آثار ایرانی و خارجی فیلیمو، نماوا و فیلمنت وجود دارد. در پی این موضوع با پیمان جعفری تهیه کننده سینما و تلویزیون این مسئله را مورد بررسی قرار داده ایم.
پیمان جعفری تهیه کننده سینما و تلویزیون که آثاری چون سریال “رقص روی شیشه”،فیلم های انزوا، آاادت نمی کنیم،گیجگاه و.. را در کارنامه اش داشته است درخصوص این انتقاد، محدودیت ها و آسیب هایی که این مسئله به تولیدات نمایشی وارد می کند گفت: علت اینکه نباید درباره ی این مسائل صحبت کرد چیست ؟ از نظر من حتی می توان درباره ی این موضوع آثار متعددی ساخت و در آن تبلیغ منفی کرد، اینکه حق تولید نداشته باشیم غلط است و انگار صورت مسئله را پاک می کنیم.
او افزود: اگر فرزند آوری بد است پس باید عکس مسئله و عواقب آن را نشان داد تا مخاطب متوجه این موضوع شود. بنابراین اگر صورت مسئله پاک شود مخاطب هم متوجه این اشتباه نمیشود و از نظر من اینکه حق ساخت چنین مضامینی از فیلمساز گرفته شود اشتباه است. تهیه کننده سریال “رقص روی شیشه” درخصوص نتیجه ی فرهنگی این حکم ها اظهار داشت: این دستورات نمی تواند نتیجه فرهنگی داشته باشد مانند بادکنکی که از هر طرف فشار به آن وارد می شود و آن تا حدی می تواند در برابر این فشار ها مقاومت کند و از یک جایی به بعد می تکرد این دقیقا مصداق بارز همین موضوع است، وقتی مسئولین و مدیران از هر طرف دستورات مختلف می دهند، سلیقه های شخصیشان را اعمال می کنند این فشار ها قاعدتا از تحمل خارج می شود به دلیل اینکه به هر حال یک فیلمساز و هنرمند باید واقعیت جامعه را منعکس کند.
این تهیه کننده با ذکر یک مثال در پایان بیان کرد: تصور کنید ما می گوییم دزدی و قاچاق بد است اگر فیلمساز به سراغ این موضوع نرود و این مسئله را مطرح نکند پس چگونه باید فرهنگ سازی کرد که این موضوع کار غلط و اشتباهی است؟ وقتی چنین معضلی در جامعه وجود دارد باید درباره ی آن صحبت کرد و عواقب آن را هم نشان داد و درصدد این باشیم تا راهی برای حل مشکل پیدا کنیم.