«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۳ شد
- شناسه خبر: 89131
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۵:۴۲

اگر بخواهیم نگاهی به کارنامه هنری کارن همایونفر بیندازیم باید یادآور شویم که وی یکی از پرافتخارترین آهنگسازان و موسیقیدانان کشورمان است. کارن همایونفر عضو کانون آهنگسازان سینمای ایران و فارغالتحصیل موسیقی از مدرسه بیلکنت انگلستان و کنسرواتوار هاجد تپه ترکیه است. وی از سال ۱۳۷۳ وارد سینما شد و با ساخت موسیقی فیلم «اشک و لبخند» در ۲۶ سالگی فعالیت حرفهای را در ایران آغاز کرد. دومین اثر او ساخت موسیقی سریال «دو پنجره» در سال ۷۴ بود.
همایونفر ساخت آهنگ و موسیقی بیش از ۱۰۰ فیلم را در کارنامه هنری خود دارد و همچنین موسیقی فیلمهای «زاپاس»، «گشت ارشاد»، «آواز گنجشکها»، «بادیگارد» و «به وقت شام» را ساخته است. او تاکنون ۳ بار موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن جشنواره فیلم فجر و ۵ بار موفق به دریافت تندیس بهترین موسیقی در جشن سینمای ایران شده است.کارن همایونفر نه تنها در زمینه موسیقی و آهنگسازی متبحر است بلکه در حرفه بازیگری نیز تجربه بازی در فیلم «اسب حیوان نجیبی است» و «رد پای گرگ» و سریال «صاحبدلان» داشته است.
چهره ماندگار هنر انقلاب
بر اساس فعالیتهای انجام شده در سال ۱۴۰۳ محمدرضا سنگری، کاظم چلیپا، میرهاشمی چهره ماندگار هنر انقلاب شناخته شدند.
محمدرضا سنگری نویسنده و پژوهشگر ایرانی متولد اول آبان ۱۳۳۳ است. رشته تحصیلی وی در دانشگاه زبان و ادبیات فارسی بوده که در این رشته با مدرک دکتری از دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۳ فارغالتحصیل شده است. پس از ریاست وی بر گروه برنامهریزی و تألیف کتب درسی زبان و ادبیات فارسی، ادبیات اسلامی وارد کتب درسی شد. او نویسنده، پژوهشگر و شاعر ادبیات انقلاب اسلامی و شعر و ادبیات آیینی و عاشورایی است و آثارش جزء منابع این موضوعات بهشمار میرود. وی همچنین فعال در نقد، داوری، سخنرانی و بررسی آثار ادبی بهخصوص ادبیات عاشورایی و دفاع مقدس است. سنگری مؤلف چندین مقاله و کتاب است که در این میان کتب درسی سطوح مختلف ابتدایی و دبیرستان و همچنین دو منبع درسی دانشگاهی وجود دارد. کاظم چلیپا، متولد ۱۳۳۶ است. وی تحصیلات خود را در مقاطع لیسانس و فوقلیسانس نقاشی از دانشگاههای تهران و تربیت مدرس و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه شاهد به اتمام رساند. چلیپا طی سالها فعالیت و خلق آثار هنری در مجامع علمی ـ هنری، جشنوارهها و رویدادهای هنری نیز همواره حضوری فعال داشته است. همچنین مقام برگزیده نمایشگاه بینالمللی ظریفه ژاپن و قلمموی زرین یکی از دهها جوایز کسب شده توسط کاظم چلیپا است. سیدعباس میرهاشمی متولد سال ۱۳۴۱ در ساوه و دارای کارشناسی عکاسی از دانشگاه هنر است و در اغلب جشنوارههای عکس و مسابقات عکاسی کشور صاحب عنوان دبیری و داوری است. از شاخصترین فعالیتهای عکاسی و تالیفات مرتبط با فعالیت او میتوان به فجر نور، دلاوران، حماسه الوند، دوسالانه بینالمللی عکس جهان اسلام، سومین جشنواره بینالملل هنرهای تجسمی فجر، خروش لاجوردی، نخستین جشنواره فیلم کوتاه و عکس رضوی، راوی نورجلد(۱)، چهارمین دوسالانه عکس نور، کتاب عکس هیات(دور دوم)، مسابقه عکس مناسبسازی محیط شهری برای جانبازان، معلولان و سالمندان، سال سی، خط پشتیبان، هنر مقاومت جلد(۱)، خرمشهر حماسه مقاومت و … اشاره کرد.
چهره بینالمللی
کمال شرف، کاریکاتوریست اهل یمن، هنرمندی تأثیرگذار در میان هنرمندان منطقه است. او هنر کاریکاتور را ابزاری قدرتمند برای آگاهیبخشی، انتقاد سازنده و حتی تغییر میداند و معتقد است که هنرمند در قبال جامعه خود مسئول است. شرف در آثار خود به موضوعاتی همچون جنگ، فقر، بیعدالتی، فساد و دخالتهای خارجی در منطقه میپردازد و با استفاده از نمادها و تصاویر گویا، پیامهای خود را به مخاطبان منتقل میکند و آنها را به تفکر و واکنش وا میدارد. او با کاریکاتورهایش، صدای مظلومان این مناطق
شریفی: را به گوش جهانیان میرساند و در برابر ظلم و اشغال موضعگیری میکند.
هنرگردان
جایزه «هنرگردان» یک جایزه جدید است که با هدف شناسایی و تجلیل از چهرههای جریانساز و الهامبخش در حوزه هنر متعهد و انقلابی برای اولین بار در اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵ میلادی) اهدا شد. این جایزه به ابتکار مرکز هنری رسانهای سلوک و همزمان با بزرگداشت سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی برگزار شده و در نخستین دوره آن با نظر مجید شاهحسینی (رئیس فرهنگستان هنر، سیدعلی میرفتاح (روزنامهنگار و سردبیر اسبق مجله سوره و روزنامه اعتماد)، محمدحسین نیرومند (طراح و کاریکاتوریست)، علیمحمد مؤدب (مدیرعامل شهرستان ادب)، محسن صفاییفرد (مدیر مرکز شعر و موسیقی و سرود رسانه ملی) به مهدی کلهر به عنوان هنرگردان سال ۱۴۰۳ اعطا شد.
«هنرگردان» شخصیتی است که در مرز میان «هنرمند» و «مدیر هنری» قرار میگیرد و با نگاهی جامعنگر و با اتکا به پیشینه فکری خود، آنچه در بطن یک جامعه رخ میدهد را به هنرمند میرساند تا نمونهسازی کند.
این جایزه قرار است به صورت مستمر در سالهای آینده نیز برگزار شود و هر دوره به یکی از چهرههای برجسته این حوزه اهدا گردد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی، محمد علی دادمان رییس حوزه هنری، حجت الاسلام خسروپناه، محمد سرشار، مرتضی سرهنگی، موحد راضیه تجار، علی محمد مودب، ابراهیم حاتمی کیا، قادر آستا، عبدالحمید قدیریان ، یامین پور، حسن روح الامین، فرزانه فخریان،غلامعلی حداد عادل، مسعود نجابتی،سید مسعود شجاعی طباطبایی ، از جمله حاضران در ایین اختتامیه هفته هنر انقلاب بودند.
«رضا پورزارعی»