زیباییگرایی از بدو تولد در انسان وجود دارد
- شناسه خبر: 53033
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۳۶

هنرمندنیوز: معصومه امیرمعز، متولد پانزده بهمن هزار و سیصد و شصت و هشت، تهران، لیسانس هنرهای تجسمی که تاسیس کارگاه کاشی هفت رنگ به عنوان واحد کارآفرینی با مشارکت خانم ماهرخ امیرمعز، خانم مهناز امیرمعز و آقای محمد ملک محمدی «گالری امیرمعز» حضور در چندین نمایشگاه گروهی و حضور در نمایشگاه world art dubai به صورت انفرادی در کارنامه هنری این آرتیست دیده می شود، با معصومه امیرمعز گفتگویی کوتاه داشته ایم که با هم می خوانیم.
چرا از اینهمه فعالیت هنری سراغ حوزه صنایع دستی و نقاشی روی کاشی و سرامیک رفته اید؟
در واقع فعالیت ابتدایی و علاقه مندی من در رشته های تصویرسازی و تایپوگرافی بوده و همیشه برای اجرای آنها به دنبال تکنیک و متریال خاص، ماندگار و کاربردی بودم و بعد از آشنایی با هنرهای سنتی و تکنیک های جذابی که در حوزه لعاب و سرامیک وجود داشت، علاقه مند شدم که هم از نقوش باستانی بهره بگیرم و هم طراحی های خودم را با این تکنیک ها اجرا کنم، علاوه بر این کاشی در معماری و معماری داخلی و اکسسوری های دکوراسیون می توانست نقش بسیار خوبی را به عنوان متریال و اثر هنری داشته باشد، همه این ها موجب شد که این فعالیت را به صورت تخصصی همراه با تیممان شروع کنیم.
زیبایی شناسی چقدر در کار شما تاثیر دارد؟
در واقع زیبایی گرایی و میل به امور زیبا همچو گل و منظره و صدا و… از بدو تولد در انسان وجود دارد و اکثر فلاسفه هم قدرت و تاثیر زیبایی شناسی را تحسین و تایید کرده اند، معتقد هستم که کاشی هفت رنگ از مهمترین زمینه های تجلی روح خلاق و زیبایی شناسی هنرمندان ایرانی بوده، بنابراین زیبایی شناسی نقش اساسی و ویژه ای را در کارهای من ایفا می کند، تلاشم بر این است که نقوش زیبایی را به لحاظ فرم و رنگ و ترکیب بندی به نمایش بگذارم که برای مخاطب چَشم نواز و ایجاد کننده حس خوب باشد.
این هنر چقدر در فضای جامعه هنری و بین مردم جا افتاده و به آن اهمیت می دهند؟
راستش تا چند سال پیش به واسطه نمایشگاه هایی که داشتیم؛ مخاطبین و بازدید کنندگان آشنایی زیادی با این هنر و ایده ذهنی درباره به کارگیری آن در معماری و فضایی داخلی نداشتد، بیشتر از آن به عنوان متریال مساجد یاد می کردند، به نظرم اخیرا با حضور دیگر دوستان هم صنف و طراحان و معماران خلاق توانسته جایگاه خوبی داشته باشد، کماکان بیش از این ظرفیت توسعه و بکارگیری از این هنر به عنوان یک متریال و هنر اصیل ایرانی در معماری و حتی فضای داخلی منازل و دیگر مکان ها وجود دارد.
کدام سبک و کدام نقاش مورد علاقه شما هستتد و آیا الگویی در این زمینه دارید؟
من آثار تمام هنرمندان پیشین و معاصر که صاحب سبک بوده و متود خاص خودشان را داشته اند را دنبال می کنم، اما بیش از این علاقه مند هستم به نقوش ایران باستان که در هنرهای مختلفی ظاهر شده اند؛ به نظر من بینهایت خلاق و ساده و هوشمندانه طراحی شده اند
به زودی از شما شاهد نمایشگاه تازه ای خواهیم بود؟
انشالله بله، در حال آماده شدن برای نمایشگاه هستیم، اما دو سال اخیر به دلیل ویروس کرونا اکثر نمایشگاه ها لغو شدند و این باعث شد فعالیت های این چنینی کمتری داشته باشیم.
هر از گاهی می شنویم که یکی از آثار و مکان های هنری ما خراب یا نابود می شود، چه صحبتی در این رابطه دارید و آیا با هنر هنرمندانی مثل شما نمی شود این گنجینه ها را نجات داد؟
بله متاسفانه یا تخریب می شوند یا مرمت اشتباه و یا رها می شوند تا کاملا نابود شوند؛ و البته تعدادی هم مرمت های خوبی داشته اند، در هر صورت ناراحت کننده است به دلیل اینکه نگهداری و زنده نگه داشتن آثار هنری و بناها از اصول حفظ اصالت فرهنگی مان است و به آن نیاز داریم؛ بله قطعا با کمک هنرمندان جوان می شود با حفظ اصول و خلاقیت حرکات مثبتی در این زمینه انجام شود.
در آثار خودتان بیشتر از چه المان هایی استفاده می کنید که به قول معروف امضای کار شما باشد؟
همانطور که عرض کردم خدمتتان علاقه مند به نقوش باستانی هستم و همینطور تاریخ اساطیر و برای به تصویر کشیدنشان نمادهای مرتبط با آنها را دنبال و تصویرسازی می کردم؛ ماهی، گل، نیلوفر، پروانه، پرنده و همچنین استفاده از خط (تایپوگرافی)در کنار اینها در واقع از مشخصه های طرح های من است.
این هنر برای شما بیشتر عشق و علاقه است یا جنبه مالی آن هم اهمیت دارد؟ از لحاظ مادی آیا حرفه ای است که درآمد حاصل از آن مناسب باشد؟
به نظر من برای حضور در هر رشته ای هر دو جنبه اهمیت زیادی دارد اما عشق و علاقه باید بیشتر باشد، به دلیل اینکه واقعا رشته پر زحمتی است و می تواند کمک کننده و امید دهنده باشهپد برای سختی های مسیر تا رسیدن به موفقیت های بیشتر، در رابطه با قسمت دوم سوالتان هم، بله خدا را شکر ما از طریق پیج اینستاگراممان گالریِ امیرمعز توانستیم فروش خوبی داشته باشیم و در پروژه های خوبی مشارکت داشته باشیم.
از آنچه که امروز هستید راضی هستید؟
بله، خدا را شکر می کنم بابت آنچه که امروز هستم و وجود تیمی که هر روز تلاش می کنیم برای فردایی بهتر و موفق تر.