«پیتوک» خود سینماست/ «اعلا»ی قصه به شدت از من دور بود
- شناسه خبر: 49485
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۰۵

هنرمندنیوز: احسان بذلی بازیگر فیلم سینمایی «پیتوک» که این روزها روی پرده سینماهای کشور است، در گفتگو با خبرنگار سینمایی «هنرمند» با بیان اینکه او و سیدمجید صالحی کارگردان اثر همدوره بودهاند، گفت: هر دو ما از سال ۹۰ در کلاسهای مسعود کیمیایی شرکت میکردیم؛ سیدمجید صالحی در کلاسهای کارگردانی و من در کلاسهای بازیگری. از همان زمان همکاری و دوستی من و او شکل گرفت.
وی ادامه داد: مجید از سال ۹۱ شروع به تهیهکنندگی کارهای کوتاه، مستند و تلهفیلم کرد و من هم از سال ۹۲ وارد حوزه بازیگری شدم و در فیلم «چهارشنبه خون به پا میشود» ایفای نقش کردم که آنجا با حامد بهداد و فرامرز قریبیان همبازی بودم.
بازیگر فیلم سینمایی «پیتوک» با اشاره به اینکه فیلمنامه این اثر زمانی که به دست کارگردانش رسید، «روزی روزگاری تهران» نام داشت، اظهار کرد: آن زمان هر دو ما سر پروژهای بودیم که من جانشین تولید و ایشان برنامهریز کار بود. در همان زمان صالحی پیشنهاد نقش «اعلا» ی قصه را به من داد که پس از مطالعه از آن استقبال کردم.
بذلی با بیان اینکه نحوه بازیاش به اصطلاح بالا و اکتیو است، مطرح کرد: یکی از چالشهای من در پروژه این بود که «اعلا» ی قصه «پیتوک» پسری درونگرا و به شدت کمحرف است که حتی با شروع قصه ما آن را پسری نچسب میبینیم. «اعلا» به شدت از منِ احسان بذلی و از شکل بازیام دور بود اما تمرین مستمر ۴ تا ۵ ماه باعث شد تا به پسری که در فیلمنامه فرسنگها با من فاصله داشت و نوع بازیم در این نقش برسم.
بازیگر فیلم سینمایی «پیتوک» با بیان اینکه بزرگترین تفاوت این نقش، یک بودن آن بود، تصریح کرد: من تجربه نقش یک را فقط در فیلم کوتاه داشتم و در بقیه آثار نقشهای فرعی ایفا کردم اما این جا قرار بود نقش یکی را بازی کنم که بار فیلم روی دوشم بود.
بذلی تاکید کرد: چیزی که کار من را سخت میکرد این بود که فیلمنامهنویسان اصرار داشتند شخصیت «اعلا»، خصوصیات اخلاقیاش و کارهایی که قرار است در قصه انجام بدهد، به شکل تدریجی افشا شود. این مساله به شدت کار من را سخت میکرد تا جایی که حتی پلک زدنش باید کنترل میشد تا از آنچه که برایش در نظر گرفته شده بود، خارج نشود.
وی افزود: ما به تدریج باید میدیدیم این «اعلا» به بلوغ میرسد، اعتراض میکند، فریاد میکشد و از حق، خانواده و ناموسش دفاع میکند.
بازیگر فیلم سینمایی «پیتوک» با بیان اینکه از مخاطب دعوت میکند که این فیلم را در سینما ببیند، گفت: «پیتوک» با تمام نقاط قوت و ضعفش خود سینماست؛ سینمایی که دلمان برایش تنگ شده بود. سینمایی که شاید نزدیک به ۱۵ سال است کمتر به آن پرداخته شده و ما را عاشق خود کرد تا وارد آن شویم.
بذلی یادآور شد: «پیتوک» در خود عشق، زد و خورد، ناموس پرستی، قهرمان و ضدقهرمان دارد. اگر کسی دلش برای این سینما تنگ شده است، میتواند با تماشای پیتوک با تمام نقاط قوت و ضعفی که دارد، دوباره لذت گذشته را بازیابد. همچنین از آنجاکه ما یکسری کارها را جرئت نمیکنیم در خیابان انجام دهیم یا در زندگی تجربه کنیم، دوست داریم روی پرده سینما ببینیم. در «پیتوک» این اتفاق میافتد یعنی کارهایی را میبینیم که شاید افراد معمولی کف خیابان دوست نداشته باشند چنین چیزهایی را تجربه کنند، اما در خیالپردازیها یا رویاپردازی خود چنین چیزهایی را میبینند که میتوانند روی پرده نقرهای این رویاپردازی را از نزدیک تماشا کنند. در حقیقت لذت دیدن این فیلم روی پرده چند برابر بیشتر از تلویزیون است.
به گفته وی، نقطه قوت «پیتوک» بازی به شدت خوب هادی حجازیفر، کارگردانی کم نقص سیدمجید صالحی، قصه به شدت گیرا و بازی متفاوت مهتاب کرامتی است. همچنین الناز حبیبی با وجود آن که نسبت به سایر بازیگران حضور کوتاهتری دارد، اما به شدت خوب بازی کرده و نقش را درآورده است.
بازیگر فیلم سینمایی «پیتوک» در پایان خاطرنشان کرد: مسعود کیمیایی همیشه به ما این نکته را یادآوری میکرد که یک بازیگر یا نباید همکاری با کارگردانی را قبول کند یا وقتی پذیرفت با او همکاری کند، موظف است هرچه گفت، گوش کند و عینا انجام دهد. او میگفت بازیگر خوب بازیگری است که واو به واو مواردی که کارگردان میگوید، بتواند بفهمد و آن را اجرا کند. من تمام تلاشم را کردم هر آنچه بود، اجرا کنم که خوشبختانه خروجی قابل قبولی برای خودم داشت. به عنوان تجربه اول و حضور در نقش اول فیلم و قهرمانش فکر میکنم با کامنتهایی که گرفتم، توانستم کارگردان و فیلمنامهنویس را راضی نگه دارم.
«سمیرا افتخاری»